Україна отримає від Нідерландів бойові катери CB90

Україна отримала бойові катери CB90

Нідерланди постачають в Україну швидкісні та маневрені катери. йдеться про патрульні бойові катерів та RHIB-човни, загалом понад два десятки.

Про це повідомляє Міністерство оборони Нідерландів.

Україна отримає 14 надувних човнів з жорстким корпусом (RHIB) та 5 річкових патрульних катерів та 3 бойові катери CB90. Катери передаватимуться як з власних запасів Міноборони так й придбані у промисловості.

Також Нідерланди вкладають 250 мільйонів євро в чеську ініціативу щодо замовлення великої кількості артилерійських снарядів для України, які мають бути поставлені найближчим часом.

Україна отримала бойові катери CB90



Повномасштабне вторгнення військ російської федерації в Україну розпочалося 24 лютого 2024 року, водночас російська агресія триває понад десять років — з 2014 року. В умовах обмежених ресурсів, Україна намагається балансувати між жорсткою мобілізацією, економічним бронюванням та справедливим механізмом надання відстрочок від призову. Боротьба з бюрократією та корупцією, широке впровадження цифрових рішень у процеси оборонних закупівель, фінансування державних програм, обліку військовозобовʼязаних, рекрутингу та мобілізації, управління бойовими діями та надання соціальних гарантій ветеранам — пріоритети роботи команди Міністерства оборони. Все це має наблизити перемогу України. Проте за різними оцінками війна з росією може тривати ще десять — двадцять років, і одна Україна стільки не витримає, тому вирішальне значення має допомога НАТО та інших країн вільного світу. Тільки разом можна перемогти російський терористичний режим, який вивів воєнні злочини на рівень державної політики. Слава Україні! Героям Слава! Смерть ворогам!